Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Α Δημοτικού: Το άγχος της πρώτης μέρας

Τα πρωτάκια του 2013....Καλώς Ήρθατε στην 1η σχολική χρονιά σας μακρυά από το σπίτι σας.
Αγαπημένες μου μανούλες & μπαμπάδες τα συναισθήματα θα είναι πολλά,από τη μια άγχος * από την άλλη μια ηρεμία μιας & οι περισσότεροι δουλεύετε.Δε θυμάμαι πως ένιωθα εγώ όταν πήγα Α Δημοτικού πάνε & πόσα χρόνια,το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μου έλειπε η οικογένειά μου.
Το άγχος της 1ης μέρας είναι αναμενόμενο μιας & ανησυχείτε για το πως θα αντιδράσει το παιδί σας εκείνη τη μέρα που θα είναι μακρυά σας.
Σας προτείνω,λοιπόν,το εξής : Αρχίστε από τώρα να το προετοιμάζετε & να του εξηγείτε πως στο σχολείο θα μορφωθεί & ότι θα κάνει νέους φίλους & δε θα βαριέται στο σπίτι.Πείτε του πως θα είναι σαν να πηγαίνει στη παιδική χαρά για παιχνίδι με τη διαφορά ότι κάποιες ώρες θα πρέπει να μελετάει & μετά θα έχει ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι.
Θυμάμαι στη δικιά μου τη γενιά μας λέγανε οι δικοί μας,ότι μας φοβέριζαν πως αν δε διαβάζουμε δε θα προκόψουμε ή ότι θα ρθει ο γέρος να μας πάρει.
Μη το φοβερίσετε τόσο πολύ ,απλά δώστε του να καταλάβει πως αν δε διαβάσει μετά δε θα το αφήσετε να παίξει .Αφήστε το να αναλάβει τις υποχρεώσεις του & να το μάθει από μικρή ηλικία